Winkelwagen 0
 

Inboorscharnier Hettich

Ben je op zoek naar meubelscharnieren voor je kastdeuren? Of wil je meubelscharnieren vervangen? Dan ben je bij ons aan juiste adres! Wij leveren meubelscharnieren in diverse kenmerken, zoals: opschroef, fix, flash en rvs. Bekijk hier ons hele assortiment Hettich inboorscharnieren.

Producten 1-12 van 29

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Hettich inboorscharnier

Wij leveren meubelscharnieren en toebehoren in hoogwaardige kwaliteit materialen. Wij kunnen meubelscharnieren leveren in diverse opties, namelijk: zelfsluitend, soft-close, inliggend, half opliggend en opliggend.

In deze categorie vind je het volgende:

Wat zijn de voordelen van Hettich inboorscharnieren?

Scharnieren van het merk Hettich staan bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ze bieden topkwaliteit en slimme montage- en verstelmogelijkheden. De Sensys en Veosys (rvs) snelmontage scharnieren zijn bijzonder eenvoudig te monteren en moeiteloos te verstellen. Samengevat hebben Hettich inboorscharnieren de volgende voordelen:

  • Ze zijn robuust en duurzaam
  • Ze hebben een precieze pasvorm voor een soepele beweging van een deur
  • Ze bieden een brede keuze aan instelmogelijkheden
  • Ze zijn eenvoudig te monteren
  • Ze zijn beschikbaar in verschillende opties en modellen

Hoe kan ik Hettich inboorscharnieren eenvoudig monteren?

De standaard potmaat van Hettich scharnieren is 35mm met een boordiepte van ongeveer 12.8mm. De afstand tussen de twee schroefgaten is 52mm. Deze scharnieren kunnen worden bevestigd met spaanplaatschroeven, meestal 3.5x12mm. Wanneer de deur dikker is dan 12mm, raden wij aan om langere schroeven te gebruiken, bijvoorbeeld de 3.5x16 of langer.

Hettich biedt ook de mogelijkheid voor een gereedschapsloze montage, hiervoor kan je de Hettich Fix scharnieren gebruiken. De Hettich Fix scharnier kan eenvoudig geplaatst worden door het in de eerder geboorde gat te leggen en vervolgens de sluiter te drukken voor een stevige bevestiging.

Vergeet niet onze potboor (ook wel: scharnierboor of forstnerboor) te bestellen, deze is ideaal voor het boren van gaten voor de montage van een Hettich scharnier.

Wat is opliggend, inliggend en half opliggend?

Afhankelijk van hoe de kastdeur op de kast gemonteerd zit, heb je inliggende, half opliggende of opliggende scharnieren nodig:

  • Opliggend: de deur valt tussen beide zijwanden;
  • Half opliggend: de kastdeur ligt half voor de kast (ook wel half voorliggend of half opdek genoemd);
  • Inliggend: de kastdeur lig volledig voor de kast (ook wel voorliggend of opdek genoemd);

Bekijk de afbeelding om de verschillende aanslagsoorten te zien.

Wat is Hettich softclose?

Hettich softclose meubelscharnieren zijn scharnieren voor meubels, zoals kasten, ladekasten, etc. die zijn uitgerust met een softclose-functie. Dit betekent dat wanneer je een kast of lade sluit, deze automatisch wordt afgeremd en zachtjes sluit. Dit voorkomt schade aan de meubelstukken en voorkomt lawaai tijdens het sluiten van de meubels. Het gebruiken van softclose is ook veiliger voor achtergebleven vingers.

Bestel bij yachtsupplier.nl

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste Hettich meubelscharnieren? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier