Winkelwagen 0
 

Oogmoer

Een oogmoer (ook wel hijsoog genoemd) is een speciaal type moer met een oog aan de bovenkant. Dit ontwerp maakt het mogelijk om kabels, kettingen of andere hangende materialen te bevestigen of te hijsen.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Oogmoeren

Een oogmoer is een moer met een ring of oog eraan. Een oogmoer is een ideaal hulpmiddel voor het hijsen van zware objecten. Ook kan een oogmoer gebruikt worden bij het bevestigen van stevige en zware kabels. De oogmoeren worden aangeboden in messing en rvs 316. Hierbij is het belangrijk om op te merken dat de rvs oogmoeren zeewaterbestendig zijn, en daardoor beter geschikt voor maritieme toepassingen zoals op een jacht of schip.

Hoe gebruik ik een oogmoer om te hijsen?

Een oogmoer is een handig hulpmiddel voor het hijsen van zware objecten. Het is daarbij belangrijk om de volgende stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je veilig en verantwoord hijst:

  1. Voordat de oogmoer gebruikt wordt moet altijd eerst geïnspecteerd worden of de oogmoer tekenen van slijtage, beschadiging of vervorming tonen. Mocht dit het geval zijn, gebruik de oogmoer dan niet.
  2. Zorg ervoor dat de oogmoer de juiste maat en sterkte heeft voor de last die u gaat hijsen. De oogmoer moet ook overeenstemmend zijn met de schroefdraad of het gat waarin je hem wilt schroeven.
  3. Schroef de oogmoer vast in het vooraf geboorde en getapte gat. Zorg dat de oogmoer volledig is ingeschroeft, en dat er geen speling is.
  4. Zorg dat de belasting altijd in de richting van de as van het oog wordt uitgoefend. Zijdelingse belasting kunnen de oogmoer beschadigen of verzwakken.
  5. Bevestig de hijsband, ketting, kabel of ander hijsmiddel aan het oog van de oogmoer. Zorg dat het hijsmiddel goed past en niet kan wegglijden of losraken.
  6. Hijs langzaam en voorzichtig om ervoor te zorgen dat de last gelijkmatig wordt opgetild en dat er geen plotselinge schokken of bewegingen zijn die de oogmoer of het object dat je hijst kunnen beschadigen.
  7. Nadat je klaar bent met hijsen verwijder je de oogmoer door hem tegen de klok in los te draaien.

Draagkrachten

Alle oogmoeren hebben verschillende draagkrachten. Bestudeer dit grondig voordat je begint met het hijsen van objecten. Een te lichte oogmoer kan voor een zeer onveilige situatie zorgen.

Service van Yachtsupplier

Heb je vragen, of heb je advies nodig bij het selecteren van de juiste oogmoer? Neem gerust contact op met onze klantendienst. Zij zullen je deskundig advies bieden, waardoorje de juiste oogmoer kiest! Je kunt ons contacteren via 0511-233013 of mailen via info@yachtsupplier.nl

Copyright © 2024 Yachtsupplier