Winkelwagen 0
 

Meubelscharnieren

Ben je op zoek naar meubelscharnieren voor je kastdeuren? Of wil je meubelscharnieren vervangen? Dan ben je bij ons aan juiste adres! Wij leveren meubelscharnieren in diverse kenmerken, zoals: push-to-open, zelfsluitend, inliggend, opliggend en half opliggend.

Producten 1-12 van 202

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Meubelscharnieren

Wij leveren meubelscharnieren en toebehoren in hoogwaardige kwaliteit materialen. Wij kunnen meubelscharnieren leveren in diverse opties, namelijk: zelfsluitend, soft-close, zonder veer, inliggend, half opliggend, opliggend.

In deze categorie vind je het volgende:

Verschillende soorten meubelscharnieren

Onze Blum scharnieren hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn heel goed qua instelling. De Blum scharnieren maken een drie-dimensionale instelling mogelijk, omdat ze precies in hoogte, diepte en zijdelings ingesteld kunnen worden. Voor greeploze fronten verwijzen wij je door naar onze Blum Tip-on. De Blum Tip-on is voorzien van een push-to-open mechanisme, dit houdt in dat de druksnapper voor een gedeelte zal openen door het indrukken van de deur.

Wat is een softclose meubelscharnier?

Soft-close meubelscharnieren zorgen ervoor dat deuren langzaam gesloten worden, hierdoor zijn de sluitingen geruislozer en veiliger voor achtergebleven vingers. De veer in het soft-close sluitmechanisme werkt als een soort demper, deze vangt de klap op en zorgt ervoor dat de lade weer rustig sluit.

Bij de Blum CLIP top BLUMOTION inserta scharnieren kan je er zelf voor kiezen of je de demping AAN of UIT wil hebben staan. Bekijk hier hoe je de demping kan in- en uitschakelen:

Wat is een inliggend scharnier?

Bij een inliggend scharnier valt de deur tussen beide zijwanden, hierdoor ligt de deur in de kast. 
In de afbeelding ziet u een inliggend keukenscharnier, namelijk de Blum Inserta inboorscharnier. Naast dat deze inliggend is heeft deze ook softclose- en zelfsluit-mechanisme.

Naast inliggende scharnieren hebben we ook opliggende en halfopliggende scharnieren:

Bekijk ook de afbeelding van de verschillende aanslagsoorten.

 

Welke meubelscharnier heb ik nodig?

Vind je het belangrijk dat de meubelscharnier van topkwaliteit is? Dan is ons advies om te kiezen voor een Blum meubelscharnier. Scharnieren van Blum bieden bewegingscomfort voor elke deur.

Scharnieren van Blum hebben een speciale coating voor extra bescherming (BCOR oppervlaktebescherming), hierdoor zijn scharnieren beter beschermd tegen corrosie. Als je voordeligere meubelscharnieren wilt hebben, dan raden wij aan om te kiezen voor Samet meubelscharnieren.

Hoe kan je een keukendeur greeploos openen?

De Tip-on van Blum is ideaal om kleppen of deuren greeploos te openen, dit wordt ook wel push-to-open genoemd (drukken om te openen). Door een licht duwtje zal de deur of klep loskomen van de kast. Om te sluiten kan je de deur of klep licht dichtduwen. 

 

De Blum Tip-on kan gebruikt worden voor de AVENTOS HK of voor kastdeuren.

Wat zijn onzichtbare meubelscharnieren?

Onze onzichtbare meubelscharnieren (ook wel: verdekte scharnieren of verborgen scharnieren genoemd) zijn niet zichtbaar wanneer de deur gesloten is. Dit zorgt voor een moderne en strakke afwerking. Wij kunnen onzichtbare scharnieren leveren in verschillende afwerkingen. Bekijk hier ons hele assortiment verdekte meubelscharnieren.

Advies nodig?

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste meubelscharnieren? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier