Winkelwagen 0
 

Raamvalschaar

Raamvalscharen zijn een essentieel onderdeel van ramen en bieden een veilige manier om ze te openen en te sluiten. Yachtsupplier heeft een assortiment raamvalscharen beschikbaar in diverse finishes en materialen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Raamvalschaar

Wij kunnen valscharen leveren in verschillende afwerkingen, namelijk: aluminium, chroom gepolijst, mat chroom en messing gepolijst.

Wat is een raamvalschaar?

Een raamvalschaar is een mechanisme dat wordt gebruikt om ramen veilig te openen en te sluiten. Het biedt de mogelijkheid om het raam op verschillende posities vast te zetten voor optimale ventilatie en veiligheid.

Hoe werkt een raamvalschaar?

Een raamvalschaar bestaat uit twee delen: een vast gedeelte dat aan het raamkozijn is bevestigd en een beweegbaar gedeelte dat aan het raam zelf is bevestigd. Door de raamvalschaar te ontgrendelen, kan het raam in een schuine positie worden gekanteld, waardoor frisse lucht kan circuleren terwijl het raam veilig vergrendeld blijft.

Waarom zijn raamvalscharen belangrijk voor ramen?

Raamvalscharen zijn belangrijk omdat ze zorgen voor ventilatie en veiligheid. Ze stellen u in staat om ramen op een kier te zetten, zelfs bij harde wind of andere ongunstige weersomstandigheden, waardoor de luchtcirculatie behouden blijft terwijl de veiligheid van de woning gewaarborgd blijft.

Hoe monteer ik een raamvalschaar?

  1. Markeer de positie: Meet en markeer de gewenste hoogte van de raamvalschaar op het raamkozijn.
  2. Boor pilotgaten: Gebruik een boormachine om pilotgaten te boren op de gemarkeerde punten.
  3. Plaats de raamvalschaar: Plaats de raamvalschaar tegen het raamkozijn, zorg ervoor dat de bevestigingsgaten overeenkomen met de geboorde pilotgaten.
  4. Bevestig met schroeven: Bevestig de raamvalschaar aan het raamkozijn met behulp van schroeven. Draai ze stevig vast, maar niet te strak.
  5. Controleer en test: Controleer met een waterpas of de raamvalschaar recht is geïnstalleerd. Test de werking door het raam in verschillende posities te openen en sluiten om ervoor te zorgen dat de schaar soepel beweegt en stevig op zijn plaats blijft.

Advies nodig?

Heb je vragen over het kiezen of monteren van raamvalscharen? Wij staan klaar om je verder te helpen! Neem voor advies contact met ons op via telefoonnummer 0511-233013, of stuur ons een e-mail naar info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2023 Yachtsupplier