Winkelwagen 0
 

Scharnieren & Paumelles

Ben je op zoek naar scharnieren en/of paumelles? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Yachtsupplier kan scharnieren en paumelles leveren in verschillende selecties, zoals: materialen, afwerkingen, lengtes, breedtes en diktes.

Producten 1-12 van 249

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Scharnieren en Paumelles

Wij leveren scharnieren, paumelles en toebehoren in hoogwaardige kwaliteit materialen. Wij kunnen scharnieren en paumelles leveren in diverse materialen leveren, namelijk: messing, rvs, rvs 304, rvs 316, staal, verzinkt en zamac.

In deze categorie vind je het volgende:

 

Wat is het verschil tussen een scharnier en een paumelle?

Scharnieren en paumelles zijn verschillend van elkaar. Scharnieren zorgen voor een sterkere verbinding tussen het (deur)kozijn en de deur. Het pluspunt van een scharnier is dat de deur niet zomaar uit het scharnier getild kan worden.

Een scharnier kan een vaste pen of een losse pen hebben. Bij een vaste pen zal je de scharnier eerst moeten demonteren om de deur te verwijderen. Bij een losse pen is dit makkelijker, omdat je de pen er uit kan trekken (met de hand) of kan tikken (middels) een hamer.

Hoe scharnieren plaatsen?

Het plaatsen van scharnieren doe je eerst door de deur op maat te maken. Bij het op maat maken van de deur moet je de breedte en hoogte van het kozijn meten. Hierna kan je de scharnieren aftekenen. De scharnieren plaats je 10cm tot 15cm van de onder en bovenkant van de deur. Gebruik nu een beitel om het hout tussen de scharniercontouren tot op de aangegeven diepte weg te werken (normaal is de dikte van het scharnier 2- mm). Vervolgens schroef je de scharnieren vast op de deur en plaats je de deur in open-stand in het kozijn. De scharnier is gemonteerd. Optioneel kan je nog voor sluitwerk kiezen, bijvoorbeeld met onze sloten.

Scharnieren plaatsen in stappen

Het plaatsen van scharnieren is heel eenvoudig. Bekijk onderstaande stappen om te zien hoe dit werkt. In ongeveer 10 minuten is dit te realiseren voor een bedrag van circa € 20.

  • Stap 1: Maak de deur op maat

Meet de breedte van het kozijn op verschillende plaatsen om het maatverschil te zien. Bij het op maat maken van de deur moet je de breedte en hoogte van het kozijn meten

  • Stap 2: Teken scharnieren af

Plaats de deur op de grond met de scharnierzijde naar boven. De scharnieren plaats je 10cm tot 15cm van de onder en bovenkant van de deur.

  • Stap 3: Maak diepte in de deur

Gebruik nu een beitel om het hout tussen de scharniercontouren tot op de aangegeven diepte weg te werken (normaal is de dikte van het scharnier 2- mm).

  • Stap 4: Plaats de deur in het kozijn

Schroef de scharnieren vast op de deur en plaats de deur in open-stand in het kozijn

  • Stap 5: Plaats sluitwerk (optioneel)

Optioneel kan je voor sluitwerk kiezen, bijvoorbeeld met onze sloten

Bestel bij yachtsupplier.nl

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste scharnieren en paumelles? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier