Winkelwagen 0
 

Ladegeleiders

Ben je op zoek naar een ladegeleider voor in je keuken of meubel of wil je een ladegeleider vervangen? Dan ben je bij ons aan juiste adres! Wij leveren ladegeleiders in diverse kenmerken, zoals: push-to-open, soft-close, volledig uittrekbaar en gedeeltelijk uittrekbaar.

Producten 1-12 van 188

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ladegeleider

We hebben een ruim assortiment ladegeleiders, bestaande uit de volgende hoofdeigenschappen: soft-close ladegeleider, push-to-open ladegeleider, volledig uittrekbaar en gedeeltelijk uittrekbaar. Onze laderails en toebehoren bestaan uit hoogwaardige kwaliteit materialen. We kunnen Blum ladegeleiders en Samet ladegeleiders leveren.

De kwaliteit van onze merken

De Blum Tandem ladegeleiders worden gekenmerkt door een rustige overloop. Het gewicht van de lade wordt goed verdeelt door de goede kwaliteit kunststofrollen. Door de technieken van Blum kunnen lades geruisloos geopend en gesloten worden.

Telescoopgeleiders

Een andere benamingen voor een ladegeleider is telescoopgeleider. Ladegeleiders hebben namelijk een telescopische werking, waarbij het gedeelte wat bevestigt is aan de lade telescopisch uit het gedeelte wat bevestigt is aan de kast schuift.

Wat is een push-to-open ladegeleider?

Wil je geen grepen of greeplijsten in het zicht hebben? Dan is een push-to-open ladegeleider dé oplossing! Door de lade uit te voeren met een push-to-open systeem creëer je een greeploze lade. Door licht tegen het front van de lade te drukken, zal het systeem dat geïntegreerd is in de ladegeleiders geactiveerd worden. Hierdoor komt de lade een stukje naar voren, waarna je de lade eenvoudig kunt vastpakken en verder open kunt trekken.

Wat is een softclose ladegeleider?

Soft-close zorgt ervoor dat de lade langzaam gesloten wordt, hierdoor is de sluiting geruislozer en veiliger voor achtergebleven vingers. De veer in het soft-close sluitmechanisme werkt als een soort demper, deze vangt de klap op en zorgt ervoor dat de lade weer rustig sluit.

Wat is het verschil tussen ladegeleiders en kogelgeleiders?

Een rolgeleider werkt met rolletjes (ook wel: wieltjes genoemd) die in de rails heen en weer rollen. Kogelgeleiders bewegen door middel van kleine kogeltjes in een kogelkooi.  Een voordeel ten opzichte van de normale rolgeleider (ook wel: ladegeleider genoemd) is dat er weinig speling in de kogelgeleiders zitten, door de kleine kogeltjes in de kogelkooi. Hierdoor krijg je een strakke en nauwkeurige schuifbeweging. Ladegeleiders kunnen makkelijker schoongemaakt worden dan kogelgeleiders. Ons advies is daarom om in stoffigere ruimtes eerder te kiezen voor ladegeleiders.

Kiezen voor een volledig of gedeeltelijk uittrekbaar ladegeleider?

Volledig uittrekbaar houdt in dat de ladegeleider volledig uit kan schuiven, dus de hele inbouwlengte (100% van de inbouwlengte). Gedeeltelijk uittrekbaar houdt in dat de ladegeleider voor een bepaald deel kan uitschuiven (minder dan 100% van de inbouwlengte), dit kan handig zijn om extra ruimte in de kamer te garanderen.

Welke ladegeleider heb ik nodig?

Vind je het belangrijk dat de lade(geleider) geruisloos sluit en van topkwaliteit is? Dan is ons advies om te kiezen voor een Blum ladegeleider. Geleiders van Blum bieden een hoog bedieningscomfort en u kunt hierbij kiezen voor een soft-close ladegeleider. Als u een voordeligere ladegeleider wilt hebben, dan raden wij aan om te kiezen voor een Samet ladegeleider.

Welke lengte ladegeleider heb ik nodig?

De geleiderlengte is de lengte van de geleider wanneer deze helemaal ingeschoven is, daarom is dit de minimale lengte die je nodig hebt in je kast. Je kan kiezen voor een soft-close (geruisloze) sluiting of een push-to-open systeem (drukken om te openen). Heb je het liefst dat de ladegeleider volledig uit kan schuiven? Kies dan voor een ladegeleider die volledig uittrekbaar is.

Hoeveel draagvermogen heeft mijn ladegeleider?

De draagvermogens zijn berekend op een gelijkmatige belasting per set geleiders. Gebruik altijd één set ladegeleiders om een lade op te hangen. We hebben verschillende merken en typen ladegeleiders in de volgende draagvermogens:

  • Samet ladegeleiders volledig uittrekbaar soft-close tot en met 40kg
  • Samet ladegeleiders volledig uittrekbaar push-to-open tot en met 30kg
  • Blum Tandem ladegeleiders soft-close tot en met 30kg
  • Blum Tandem ladegeleiders soft-close tot en met 50kg
  • Blum Movento S ladegeleiders tot en met 40kg
  • Blum Movento S Ladegeleiders tot en met 60kg
  • Ladegeleider Wit Gedeeltelijk uittrekbaar tot 25kg
  • Ladegeleider Zwart gedeeltelijk uittrekbaar tot 25kg

Advies nodig?

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste ladegeleiders? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier