Winkelwagen 0
 

Gasveer Rvs 316

Ben je op zoek naar hoogwaardig kwaliteit gasveren? Dan zit je op deze pagina goed. Wij kunnen gasveren leveren in rvs 316. Bekijk hier ons hele assortiment.

Producten 1-12 van 20

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Gasveren Rvs 316

Wij leveren gasdrukveren in hoogwaardig kwaliteit rvs 316. Wij kunnen gasveren leveren in lengtes van 250 t/m 900mm. De lengte wordt gemeten vanuit het midden van beide ogen. Dit wordt ook wel de hart op hart maat genoemd. We kunnen gasveren leveren met veerkrachten van 50N  (5kg) tot en met 600N (60kg).

Let op: de zijplaatbevestiging wordt niet meegeleverd, deze kan je meebestellen onderaan de productpagina bij de 'gerelateerde producten'

Welke gasveren heb ik nodig?

Wij kunnen gasveren leveren in verschillende veerkrachten. In bovenstaand overzicht zie je de drukkrachten bij de veerkrachten staan. Het werkt als volgt: heeft u een klep van 40kg? Pas dan twee gasveren van 200N  toe.  200N (newtondruk) heeft een drukkracht van 20kg (20kg + 20kg = 40kg).

In stappen omschreven:

 1. Stel het totale gewicht van de klep vast
 2. Deel het totale gewicht van de klep door tweeën
 3. Gebruik de productfilters bovenaan de pagina om snel je benodigde gasveer te vinden
 4. Bestel 2 stuks gasveren (voor links en rechts) in de juiste lengte

Wat is RVS 316 en waarom is het geschikt voor gasveren?

RVS 316 gasveren zijn een uitstekende keuze vanwege hun hoge corrosiebestendigheid en duurzaamheid. Hier zijn een aantal redenen waarom RVS 316 gasveren vaak worden gekozen:

 • Corrosiebestendigheid: RVS 316 is bestand tegen corrosie en oxidatie in verschillende omgevingen, zoals zout water, zure en alkalische oplossingen, en zelfs bij hoge temperaturen. Dit maakt het ideaal voor toepassingen die blootstaan aan zware omstandigheden.
 • Duurzaamheid: RVS 316 heeft uitstekende mechanische eigenschappen en is bestand tegen slijtage en scheuren. Het heeft een hoge treksterkte en is bestand tegen breuk en vervorming, wat zorgt voor een lange levensduur.
 • Veelzijdigheid: RVS 316 gasveren zijn geschikt voor vochtige ruimtes en aan boord van boten, jachten en schepen. De gasveren worden meestal toegepast op luiken (zoals de motorluik) of om de klep van kuipbanken open te houden. In combinatie met ons ruime assortiment luikscharnieren en luiksluitingen ben je bij Yachtsupplier aan het juiste adres.
 • Onderhoudsvriendelijk: RVS 316 gasveren zijn gemakkelijk te onderhouden en te reinigen, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waar hygiëne en netheid belangrijk zijn. 

Kortom, RVS 316 gasveren zijn een betrouwbare en duurzame keuze voor verschillende toepassingen waarbij corrosiebestendigheid en lange levensduur van belang zijn.

Wanneer moet ik gasveren vervangen?

Gasveren hebben over het algemeen een lange levensduur, maar er zijn bepaalde situaties waarin het vervangen van de gasveren noodzakelijk kan zijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen om gasveren te vervangen:

 • Verminderde werking: Als de gasveren niet langer soepel werken en moeizaam openen en sluiten, kan dit duiden op slijtage. Als dit het geval is, kan het vervangen van de gasveren de werking van het mechanisme verbeteren.
 • Verandering in gewicht: Als het gewicht van het object waaraan de gasveer is bevestigd, verandert, kan de veerkracht van de gasveer mogelijk niet meer voldoende zijn om het object omhoog te houden.
 • Slijtage: Als de gasveren beschadigd zijn door corrosie of als de afdichting is beschadigd, kan er gas ontsnappen en kan de gasveer niet meer goed functioneren. In dit geval kan vervanging nodig zijn.
 • Veroudering: Gasveren hebben een beperkte levensduur en na verloop van tijd kunnen ze slijten of verouderen, waardoor de werking afneemt. Als de gasveren oud zijn, kan vervanging de werking van het mechanisme verbeteren.

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de gasveren nog goed werken. Als u twijfelt over de staat van uw gasveren, kunt u contact opnemen met info@yachtsupplier.nl of telefonisch via 0511 - 233013.

Bestel bij yachtsupplier.nl

We hebben gasveren in verschillende maten en afwerkingen. Bekijk hier ons hele assortiment gasveren. Mocht u nog vragen hebben over de gasveer aarzel dan niet om ons te bellen op 0511-233013 of ons te mailen op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier