Winkelwagen 0
 

Raambeslag

Ben je op zoek naar raambeslag? Bij Yachtsupplier vind je een uitgebreid assortiment van hoogwaardig raambeslag.  Ons raambeslag is verkrijgbaar in verschillende materialen, afwerkingen, lengtes, breedtes en diktes, zodat je de perfecte keuze kunt maken voor jouw project. Ontdek ons ruime aanbod aan raambeslag en vind de juiste oplossing voor jouw behoeften bij Yachtsupplier.

Producten 1-12 van 97

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Raambeslag

Wij leveren raambeslag in hoogwaardige kwaliteit materialen en afwerkingen. We kunnen de volgende materialen leveren: chroom, messing, nikkel, nylon, rvs, rvs 304, staal en verzinkt.

Wat is raambeslag?

Raambeslag verwijst naar verschillende soorten mechanismen die worden gebruikt bij ramen om functionaliteit, beveiliging en uitstraling te bieden. 

In deze categorie vind je het volgende:

 • Raamuitzetters
  • Raamuitzetters zijn apparaten die dienen om ramen te openen en te sluiten. Ze worden meestal aan de zijkanten van ramen gemonteerd en stellen gebruikers in staat om de raamopening naar wens aan te passen. Deze mechanismen zijn speciaal ontworpen om een goede luchtcirculatie en ventilatie in een ruimte te bevorderen, zonder dat het raam volledig geopend hoeft te worden.
 • Stuurhuis daktrekkers
  • Een daktrekker voor het stuurhuis, ook wel bekend als een stuurhuisdaktrekker, is een onmisbaar mechanisme op boten om luiken, ramen en het dak van het stuurhuis stevig vast te zetten. Vervaardigd uit duurzame materialen zoals roestvrij staal of messing, kunnen ze de krachten van wind en water weerstaan. Met hendels, grendels of vergrendelingsmechanismen bieden ze een betrouwbare bevestiging om de veiligheid en bescherming van het interieur van de boot te waarborgen, ongeacht de omstandigheden op zee.
 • Raamvalschaar
  • Een raamvalschaar is een mechanisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om een raam in een gekantelde positie te fixeren, zodat er ventilatie mogelijk is terwijl het raam gesloten blijft. Dankzij de aanpasbaarheid van de raamvalschaar kan de gebruiker de gewenste hoek van de raamopening instellen.
 • Raamsluiting
  • Een raamvergrendeling is een veiligheidsmechanisme dat op ramen wordt gemonteerd om te voorkomen dat ze van buitenaf geopend kunnen worden. Het bestaat uit een metalen beugel die aan het raamkozijn is bevestigd, en een metalen plaatje dat aan het bewegende raam is bevestigd. Door het plaatje in de beugel te schuiven, kan het raam stevig gesloten blijven, maar kan het ook worden losgemaakt om het raam te openen.
 • Patrijspoort hanger
  • Een patrijspoorthanger is een decoratief object dat wordt gebruikt om patrijspoorten, ook wel bekend als scheepsramen, op te hangen aan boord van schepen. Meestal gemaakt van metaal, zoals messing, heeft het een ringvormig ontwerp dat aan de bovenkant van de patrijspoort wordt bevestigd. De hanger dient zowel een functioneel doel, namelijk het openhouden van de patrijspoort, als een decoratief element om een nautisch thema te versterken.

Hoe raambeslag monteren?

Het monteren van raambeslag vereist een aantal stappen die kunnen variëren afhankelijk van het specifieke type raambeslag en het type raam waarop het wordt gemonteerd. Hier is een algemene handleiding voor het monteren van raambeslag:

 • Verzamel de benodigde gereedschappen: Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen bij de hand hebt, zoals een schroevendraaier, boormachine, meetlint en eventueel een potlood om de positie van het beslag te markeren.
 • Positionering en meten: Bepaal de gewenste positie van het raambeslag op basis van de functionaliteit en het uiterlijk. Meet de afstand nauwkeurig en zorg ervoor dat het symmetrisch is.
 • Voorbereiding: Markeer de boorgaten op het raamkozijn of de raamstijl met behulp van het beslag als sjabloon. Zorg ervoor dat de markeringen gelijkmatig en correct zijn geplaatst.
 • Boorgaten maken: Gebruik een boormachine met de juiste boor om de boorgaten op de gemarkeerde posities te maken. Zorg ervoor dat de boorgaten de juiste diepte en diameter hebben voor de schroeven of bevestigingsmiddelen van het raambeslag.
 • Bevestigen van het raambeslag: Plaats het raambeslag op de gemarkeerde positie en gebruik de juiste schroeven of bevestigingsmiddelen om het stevig aan het raamkozijn of de raamstijl te bevestigen. Draai de schroeven stevig aan, maar wees voorzichtig om overmatig aandraaien te voorkomen, wat schade aan het raam of het beslag kan veroorzaken.
 • Testen en aanpassen: Controleer of het raambeslag correct is gemonteerd door het te openen, sluiten of vergrendelen, afhankelijk van het type beslag. Zorg ervoor dat het soepel functioneert en stevig vastzit.

Advies nodig?

Heb je vragen over het kiezen of monteren van raambeslag? Wij staan klaar om je verder te helpen! Neem voor advies contact met ons op via telefoonnummer 0511-233013, of stuur ons een e-mail naar info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier