Winkelwagen 0
 

Nagelkantschuiven

Een nagelkantschuif is een traditioneel slotmechanisme voor het vergrendelen en ontgrendelen van deuren of laden, met name gebruikt in antieke meubels. Dit type schuif biedt een authentieke uitstraling en functionaliteit in de restauratie van antieke stukken of replica's.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Nagelkantschuif

Een nagelkantschuif is een onderdeel van een slotmechanisme, specifiek gebruikt in oudere of traditionele sloten, zoals die in kasten, deuren of andere vormen van meubilair. Het is een soort schuif die in de kant van de deur of lade wordt geïnstalleerd en die kan worden bediend (verschoven) om het slot te vergrendelen of ontgrendelen.

Functie van de Nagelkantschuif

De functie van een nagelkantschuif is vrij eenvoudig:

  • Vergrendelen: Wanneer de schuif in de vergrendelde positie staat, blokkeert deze de beweging van de deur of lade, waardoor deze gesloten blijft.
  • Ontgrendelen: Wanneer de schuif wordt verschoven naar de ontgrendelde positie, wordt de blokkade opgeheven, waardoor de deur of lade kan worden geopend.

Gebruik van Nagelkantschuiven

Nagelkantschuiven worden niet veel gebruikt in moderne slotmechanismen, die vaak complexere en veiligere vergrendelingssystemen gebruiken. Echter, in de restauratie van antieke meubels of in de bouw van replica's van traditionele meubelstukken, kunnen nagelkantschuiven nog steeds worden toegepast vanwege hun authentieke uitstraling en functionaliteit.

Service van Yachtsupplier

Voor meer informatie over onze producten of hulp bij het vinden van de juiste oplossingen voor uw project, staat ons team klaar om u te assisteren. Neem gerust contact met ons op via: info@yachtsupplier.nlof 0511-233013

Copyright © 2024 Yachtsupplier