Winkelwagen 0
 

Inboorscharnier Hettich Fix

Ben je op zoek naar snel te monteren scharnieren voor je kastdeuren? Of wil je bestaande scharnieren vervangen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk ons assortiment Hettich Fix snelmontage inboorscharnieren hier.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hettich Fix inboorscharnier

Wij leveren Hettich Fix inboorscharnieren van Hettich in hoogwaardige kwaliteit materialen. Wij kunnen meubelscharnieren leveren in diverse opties, namelijk: zelfsluitend, soft-close, inliggend, half opliggend en opliggend.

Hoe plaats ik een Hettich Fix inboorscharnier?

Hettich Fix staat bekend om hun "snelle montage". Dit type scharnier kan in sommige gevallen gereedschaploos gemonteerd worden door het in de eerder ingeboorde gat te leggen en vervolgens de sluiter dicht te drukken. Dit zorgt voor een stevige bevestiging.

Het demonteren van Hettich Fix is ook zeer eenvoudig. Wip de sluiter voorzichtig omhoog met behulp van een schroevendraaier en verwijder het scharnier.

Indien je nog geen eerder ingeboorde opening hebt: vergeet dan niet onze potboor (ook wel: scharnierboor of forstnerboor) te bestellen, deze is ideaal voor het boren van gaten voor de montage van een Hettich scharnier.

Bestel ook een 0mm kruismontageplaat voor de bevestiging van het scharnier op de kast. De kruismontageplaten vind je ook onderaan de productpagina onder 'gerelateerde producten'.

Montage Hettich FixMontage Hettich Fix

Montage Hettich Fix

Demontage Hettich Fix

Wat is opliggend, inliggend en half opliggend?

Afhankelijk van hoe de kastdeur op de kast gemonteerd zit, heb je inliggende, half opliggende of opliggende scharnieren nodig:

  • Opliggend: de deur valt tussen beide zijwanden;
  • Half opliggend: de kastdeur ligt half voor de kast (ook wel half voorliggend of half opdek genoemd);
  • Inliggend: de kastdeur lig volledig voor de kast (ook wel voorliggend of opdek genoemd);

Bekijk de afbeelding om de verschillende aanslagsoorten te zien.

Wat is Hettich softclose?

Hettich softclose meubelscharnieren zijn scharnieren voor meubels, zoals kasten, ladekasten, etc. die zijn uitgerust met een softclose-functie. Dit betekent dat wanneer je een kast of lade sluit, deze automatisch wordt afgeremd en zachtjes sluit. Dit voorkomt schade aan de meubelstukken en voorkomt lawaai tijdens het sluiten van de meubels. Het gebruiken van softclose is ook veiliger voor achtergebleven vingers.

Bestel bij yachtsupplier.nl

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste Hettich meubelscharnieren? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier