Winkelwagen 0
 

Kogelgeleiders

Kogelgeleiders zijn verkrijgbaar in een hoop verschillende uitvoeringen. Zo vind je bij Yachtsupplier bijvoorbeeld zwarte kogelgeleiders, maar ook met een stalen of zink gecoate finish. Gebruik onze handige filters en vind direct jouw benodigde kogelgeleider. Naast kogelgeleiders vind je bij ons ook ladegeleiders van onder andere Blum en Samet.

Producten 1-12 van 84

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kogelladegeleiders

Kogelladegeleiders werken door middel van kleine kogeltjes die stabieler en vloeiender schuiven dan een rolgeleider. De lade kan hierdoor alleen horizontaal schuiven en niet op en neer bewegen. Dit maakt kogelgeleiders voor laden uitermate geschikt voor gebruik op boten en campers. Ladegeleiders en kogelgeleiders worden ook wel telescoopgeleiders genoemd door hun uitschuivende werking.

Verschillende finishes

De kogelladegeleiders met een stalen finish zijn de meest voordelige keuze, maar minder geschikt voor gebruik op boten of campers waar het veel in aanraking kan komen met buitenlucht. De zwarte kogelgeleiders geven een mooie moderne uitstraling aan je lades. Heb je geleiders nodig voor vochtige ruimtes? Kies dan voor zink gecoate kogelladegeleiders.

KogelladegeleiderKogelladegeleider

Verschillende draagvermogens

Onze kogelgeleiders zijn beschikbaar met de volgende draagvermogens:

  • 10kg
  • 15kg
  • 25kg
  • 30kg
  • 35kg
  • 45kg
  • 75kg
  • 120kg

Welk draagvermogen je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van de lade en wat je in de lade wilt stoppen. Het draagvermogen is het totale gewicht dat 1 paar ladegeleiders kan dragen. Dit is dus het gewicht van de lade zelf, plus de inhoud hiervan. Het is niet mogelijk om meerdere paren kogelgeleiders te gebruiken om het draagvermogen te verhogen, omdat krachten hierdoor onevenredig verdeeld kunnen worden over beide geleiders. Dit zorgt er juist voor dat de ladegeleiders sneller kapot zullen gaan.

Kogelgeleiders voor bodemmontage

Onze kogelgeleiders zijn naast de standaard zijmontage, ook geschikt voor bodemmontage. Door de geleiders aan de onderkant van een lade te monteren, zorgt je ervoor dat deze niet zichtbaar zijn wanneer je de lade uitschuift. Dit zorgt voor een extra strakke afwerking van je lade.

Let op: wanneer je de kogelgeleiders middels bodemmontage bevestigt, blijft er 1/3e van het draagvermogen over. Kogelgeleiders met een draagvermogen van 45kg die aan de onderkant worden gemonteerd, hebben dus een draagvermogen van 15kg.

Kogelgeleider bodemmontageKogelgeleider bodemmontage

Welke uittrekwaarde heb ik nodig?

Er zijn twee verschillende uittrekwaardes waar je uit kunt kiezen: gedeeltelijk en volledig uittrekbaar. Gedeeltelijk uittrekbare lades komen voor 80% van de geleiderlengte uit de lade. Heb je dus geleiders van 500mm, dan zal deze lade voor 400mm (0,8 x 500) uitschuiven. Volledig uitschuifbare kogelgeleiders schuiven uit voor de volledige lengte van de geleider.

Hoe monteer ik kogelladegeleiders?

Het is belangrijk dat je bij de zijmontage van de kogelgeleiders gebruik maakt van een waterpas, zodat de lade recht in de kast ligt. Plaats beide geleiders parallel aan elkaar. Dit kun je doen door ervoor te zorgen dat de afstand van de rand van de kast tot de rand van de geleider hetzelfde is voor beide ladegeleiders. Schuif het tussenstuk van de geleiders naar achteren, om de montage uit te kunnen voeren. De montage van de kogelgeleiders is mogelijk met spaanplaatschroeven of euroschroeven. Deze kun je mee bestellen op de productpagina bij de gerelateerde producten van je gewenste ladegeleider.

Wat is een demontabele kogelgeleider?

Wanneer er bij een kogelgeleider vermeld staat dat deze demontabel is, betekent dit dat de geleider zelf eenvoudig uit elkaar te halen is. Dit kan gedaan worden door de geleider volledig uit te schuiven en het rode hendeltje naar beneden te drukken (zie afbeelding). Na de montage kun je beide delen vervolgens weer eenvoudig in elkaar klikken. Een demontabele kogelgeleider zorgt hierdoor voor een eenvoudigere montage. Ook kun je hierdoor de lade volledig uit de kast demonteren wanneer dit nodig is.

Wat is een soft-close en zelfsluitende sluiting?

Een soft-close kogelladegeleider heeft een veer in het sluitingsmechanisme zitten, die ervoor zorgt dat de lade langzaam gesloten wordt. Deze veer vangt de ‘klap’ van het sluiten van de lade op. Hierdoor hoef je de lade niet volledig zelf te sluiten. Dit zorgt ervoor dat de lade geruislozer en veiliger sluit, en voorkomt schade aan de lade en de kast bij het hard dichtslaan van een lade.

Een ladegeleider met een zelfsluitende sluiting dien je wel zelf helemaal te sluiten. Hierbij wordt het ladegedeelte in het kastgedeelte geklikt. Wanneer je deze lade dan dus niet zelf volledig sluit, blijft deze open staan.

Advies nodig?

Mocht je nog vragen hebben over welke kogelgeleider je nodig hebt, of staat je gewenste product er niet tussen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0511-233013 of mail ons op info@yachtsupplier.nl. Wij helpen je graag!

Copyright © 2024 Yachtsupplier