Winkelwagen 0
 

Kikkers en bolders

Ben je op zoek naar nieuwe kikkers en bolders voor op jouw boot? Wij bieden een ruim assortiment kikkers en bolders in verschillende lengtes en afwerkingen. Wij leveren bolders en kikkers in zeewaterbestendig rvs 316 materiaal.

Producten 1-12 van 88

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bolders en kikkers

Wij leveren bolders en kikkers in hoogwaardig materiaal rvs 316.  Dit materiaal is zeewaterbestendig, waardoor er na contact met zout zeewater geen corrosie optreedt. Naast de gepolijste rvs bolders en kikkers, bieden wij deze ook aan in een matte finish. Een matte finish geeft je boot een extra luxe uitstraling. 

In deze categorie vind je het volgende:

Wat is het verschil tussen kikkers en bolders?

Het grote verschil tussen kikkers en bolders, is vaak de kracht die zij aan kunnen. Kikkers hebben een kleiner bevestigingspunt en zijn daarom vaak niet geschikt om je boot mee aan land vast te zetten. Zeker bij grotere boten of bij onstuimig weer kan dit voor problemen zorgen. Kikkers worden voornamelijk gebruikt om fenders (ook wel: bolfender genoemd) aan vast te maken, of om lijnen of een val mee vast te zetten.

Bolders worden met een groter oppervlak op de boot gemonteerd. Hierdoor kunnen deze meer kracht aan en zijn ze geschikter om aan een landvast te koppelen. Bolders vind je ook vaak op steigers terug.

Wat zijn kikkers?

Je kan met kikkers je boot veiliger vastmaken aan een steiger of kade. Kikker voor een boot hebben een dubbele haak ter bevestiging van een touw (of: lijn). Kikkers zijn ook ideaal voor zeilboten om vallen en schoten te kunnen weerstaan.

Wat zijn bolders?

Bolders (ook wel: meerpalen of aanlegpalen genoemd) zijn stevige bevestigingspunten op een schip of een kade om een boot of jacht aan vast te leggen. Om slijtage te voorkomen is de bolder voorzien van afgeronde hoeken.

Wat zijn fenderhouders?

Dankzij onze fenderhouders kan je de fenders handig opbergen en houd je overzicht op je boot. Dit verhoogt de veiligheid aan boord! Yachtsupplier kan fenderhouders leveren in rvs 304 en rvs 316. Het voordeel van rvs 316 is dat het zeewaterbestendig is. Rvs is sterk en duurzaam en heeft een moderne uitstraling.

Wat is het voordeel van RVS 316?

RVS 316 materiaal is bestendig voor zeewater, spanningscorrosie en putcorrossie. Hierdoor kan je dit goed gebruiken op je boot, jacht of zeilboot. Hierdoor zijn deze kikkers en bolders duurzamer dan bijvoorbeeld aluminium of kunststof. Zo kun je extra lang gebruik maken van jouw kikkers en bolders, zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze zullen roesten. Rvs 316 bevat 2% molybdeen, dit maakt de alliage ongevoeliger tegen chloriden.

Advies nodig?

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste bolders, kikkers of fenderhouders? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier