Winkelwagen 0
 

Inboorscharnier Samet

Ben je op zoek naar voordelige meubelscharnieren? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Wij kunnen zelfsluitende en softclose inboorscharnieren leveren in verschillende kenmerken van het merk Samet.

Producten 1-12 van 29

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Samet scharnieren

Wij kunnen Samet scharnieren leveren in twee verschillende sluitingen, namelijk softclose en zelfsluitend. Ook hebben we Samet inboorscharnieren met een openingshoek van 110°- en  165° graden.  Je kan bij ons kiezen uit aluminium of nikkel afwerking. 

Waarom Samet scharnieren gebruiken?

Samet inboorscharnieren (ook wel: potscharnieren of keukenkastscharnieren genoemd) hebben een 3D-verstelsysteem, zodat ze precies in hoogte, diepte en zijdelings ingesteld kunnen worden. Ook kan je kiezen voor een softclose sluiting (geruisloze sluiting), hierdoor kunnen kastdeuren niet dichtklappen.

Wat is een softclose inboorscharnier?

Softclose meubelscharnieren van Samet zorgen ervoor dat deuren langzaam gesloten worden, hierdoor zijn de sluitingen geruislozer en veiliger voor achtergebleven vingers. De veer in het soft-close sluitmechanisme werkt als een soort demper, deze vangt de klap op en zorgt ervoor dat de lade weer rustig sluit.

Wat is een zelfsluitende scharnier?

De functie van de veer in het zelfsluitende scharnier zorgt ervoor dat de deur goed in gesloten stand zit en niet zomaar weer open zal klappen. Naast dit mechanisme is softclose ook populair: dit zorgt ervoor dat de deur geruisloos sluit en niet dicht kan klappen.

Wat is inliggend, opliggend en half opliggend bij een scharnier?

Afhankelijk van hoe de kastdeur op de kast gemonteerd zit, heb je inliggende, half opliggende of opliggende scharnieren nodig:

  • Opliggend: kastdeur ligt volledig voor de kast
  • Halfopliggend (ook wel: halfopliggend genoemd): kastdeur ligt half voor de kast
  • Inliggend: deur valt tussen beide zijwanden

Bekijk ook de afbeelding om de verschillende aanslagsoorten te zien.

Advies nodig?

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste meubelscharnieren? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier