Winkelwagen 0
 

Harpsluitingen en D-sluitingen

Ben je op zoek naar hoogwaardige harpsluitingen en D-sluitingen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden een uitgebreid assortiment aan harpsluitingen en D-sluitingen van hoge kwaliteit.

Producten 1-12 van 86

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Harpsluitingen en D-sluitingen

Wij kunnen harpsluitingen en D-sluitingen leveren in hoogwaardige kwaliteit materialen. Bij ons heeft u de keuze uit messing of RVS 316. RVS 316 is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de uitdagende omstandigheden van zeewater.

Wat is het verschil tussen een harpsluiting en een D-sluiting?

Het verschil tussen harpsluitingen en D-sluitingen ligt vooral bij de vorm van de sluiting. D-sluitingen zijn uitsluitend geschikt voor het aansluiten van één deel van een touw of kabel. Harpsluitingen bieden vaak meer interne ruimte, waardoor meerdere delen verbonden kunnen worden.

Welke toepassingen zijn geschikt voor een D-sluiting?

D-sluitingen hebben verschillende toepassingen en kunnen nuttig zijn in verschillende situaties. Enkele veelvoorkomende toepassingen voor D-sluitingen zijn:

 • Bevestiging van sjorbanden en spanbanden: D-sluitingen worden vaak gebruikt om sjorbanden en spanbanden vast te maken. 
 • Maritieme toepassingen: In de maritieme industrie worden D-sluitingen gebruikt voor het bevestigen van zeilen, lijnen en touwen. Ze zijn geschikt voor het creëren van bevestigingspunten en het maken van verbindingen op boten, jachten en zeilschepen.
 • Industriële toepassingen: D-sluitingen worden vaak gebruikt in industriële omgevingen voor het bevestigen van onderdelen, hijsen van lasten, het maken van verbindingen in riggingtoepassingen en voor algemene bevestigingsdoeleinden.
 • Sport- en recreatieve activiteiten: D-sluitingen kunnen ook worden gebruikt in sport- en recreatieve activiteiten, zoals bergbeklimmen, kamperen en wandelen.

Het is belangrijk om de specificaties en richtlijnen te raadplegen om ervoor te zorgen dat de D-sluiting geschikt is voor de specifieke toepassing en dat de juiste belastingsgrenzen en veiligheidsvoorschriften worden gevolgd.

Gebruiksaanwijzing harpsluitingen en D-sluitingen

Let op de veiligheidsrichtlijnen voor harpsluitingen en D-sluitingen. Mogelijk is de volgende lijst niet compleet:

 • Is de sluiting regelmatig geïnspecteerd door een deskundige, minstens eenmaal per jaar?
 • Passen de body en de pin bij elkaar en zijn ze van hetzelfde type, draaglast en fabricaat?
 • Zijn de schroefdraad van de pin en de body onbeschadigd?
 • Kan de pin met de hand stevig worden vastgezet?
 • Zijn de body en de pin niet verbogen of overmatig versleten?
 • Zijn de body en de pin vrij van kerven, scheuren en roest?
 • Is de pin voldoende lang, zodat de volledige schroefdraad wordt benut en het aanlegvlak van de pin tegen de wand van de sluiting aansluit?

Bestel bij yachtsupplier.nl

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste harpsluitingen of D-sluitingen of heb je iets nodig dat er niet tussenstaat? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier