Winkelwagen 0
 

Blum Aventos HK-S Tip-on

Wil je een greeploze klep creëren? Dan zit je op deze pagina goed. Wij kunnen een ruim assortiment Aventos HK-S TIP-ON leveren. Door het push-to-open mechanisme kan je kleppen makkelijk openen. Wil je weten welk klepbeslag geschikt is voor jouw kast? Gebruik dan onze handige prestatiefactor rekentool.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Aventos HK-S TIP-ON

Met de Aventos HK-S TIP-ON creëer je een push-to-open mechanisme: dit klepbeslag zorgt ervoor dat zodra er op de klep wordt gedrukt, dat de klep een stukje geopend zal worden. Hierna kan de klep verder handmatig geopend worden. Het voordeel hiervan is dat je een greeploze klep creëert die je eenvoudig kan openen.

Verschillende kleuren:

Verschillende prestatiefactoren:

Hoe bereken je de prestatiefactor?

Je hebt de keuze uit een drietal varianten:

Welke variant er geschikt is voor jouw klep hangt van de prestatiefactor af. De prestatiefactor wordt bepaald door de Corpushoogte(KH) wat eigenlijk niet meer is dan de hoogte van de klep vermenigvuldigd met het gewicht van de klep (FG) Inclusief 2x het gewicht van de toegepaste meubelgreep. Heb je een klep met een hoogte van 400mm, een Klepgewicht van 4kg en weegt de meubelgreep 100gram, dan heb je de volgende rekensom:

400mm x 4kg + 0,2kg (2x gewicht van de meubelgreep = 0,2kg) = 400 x 4,2kg = Prestatiefactor 1680

In dit geval kies je dus voor het klepbeslag met de prestatiefactor in de range van 960 -2215. Overlappen de prestatiefactoren elkaar? Dan raden wij het klepbeslag aan welke de hoogste prestatiefactor heeft.

Rekentool prestatiefactor

Door onderstaande velden in te vullen, wordt automatisch de prestatiefactor die je nodig hebt berekend. Maak je gebruik van een greeploze kastdeur? Vul dan "0" in bij het greepgewicht. Gebruik hierbij een punt om gebruik te maken van decimalen. Vul bij een greepgewicht van 0,2kg dus 0.2 in.

Plaathoogte (in mm): 

Plaatgewicht (in kg):   

Greepgewicht (in kg):

Waarom kiezen voor Aventos HK-S TIP-ON?

De Aventos HK-S TIP-ON is dé oplossing voor kleinere bovenkasten, hoge kasten en kasten boven de koelkast. Dit klepbeslag kan gebruikt worden voor corpushoogtes (ook wel: klephoogtes genoemd) tot 600mm. Met TIP-ON kunnen greeploze klapdeuren mechanisch worden geopend. Door zachtjes op het front te drukken zal de kastdeur een klein stukje openen, waarna je hem zelf verder kan openen.

Dit klepbeslag vergt weinig kracht in de klep te opennen of te sluiten. Dat komt door het harmonieus bewegingscomfort. De klep blijft in elke gewenste positie staan. Bij de montage van dit product zijn geen scharnieren nodig. Het afstellen van dit scharnier is vrij eenvoudig door de driedimensionale front instelling.

Bekijk de werking van Blum TIP-ON in de video hiernaast.

Hoe monteer je Aventos HK-S Tip-on?

Bevestiging van het klepbeslag in de kast, dit kun je doen met de 6 meegeleverde Ø4,0x35mm spaanplaatschroeven. Voor de bevestiging van het front of de klep gebruiken we een montageplaat. Er zijn een drietal mogelijkheden:

 • Opschroef montageplaat: dit model wordt het meeste toegepast
 • Expando montageplaat: deze is voorzien van voorgemonteerde schroeven en plugjes
 • Inpers montageplaat: dit dient machinaal te gebeuren geschikt voor de professionele eindgebruiker die een groot aantal fronten per keer verwerkt

Opschroef montagehandleiding:

 1. Plaats de module in de voorgeboorde openingen in de zijde van de binnenkant
 2. Bevestig de schroeven (3 stuks).
 3. Klap de klep(scharnier) open en verwijder de (geelkleurige) veiligheidskoorden.
 4. Monteer de montageplaat aan de klep middels 2 schroeven.
 5. Klik de montageplaten aan de klep(scharnieren).

Bekijk de video voor de visuele montagehandleiding.

Let op! Je dient zelf de kruismontage plaat t.b.v. Aventos HK-S bij te bestellen.

Wat krijg je geleverd?

Bij de bestelling van één Aventos HK-S TIP-ON ontvang je het volgende:

 • 2 klepscharnieren
 • 2 stuks afdekkappen in de door jouw gekozen kleur
 • 6 stuks spaanplaatschroeven 4x35mm

Let op: de TIP-ON druksnappers en kruismontageplaten worden niet standaard meegeleverd. Deze kan je meebestellen bij de gerelateerde producten onderaan een productpagina

Hoe werkt het afstellen van Blum Aventos HK-S Tip-on?

Blum Aventos HK-S Tip-on heeft een comfortabele 3-dimensionale instelling. Het klepbeslag heeft instelmogelijkheden voor hoogte, zijde en diepte van het front. Deze mogelijkheden kan je instellen door aan de schroefjes te draaien. Bekijk de video om de instelmogelijkheden te zien.

Wat is de openingshoek van Aventos HK-S Tip-on?

tandaard heeft de Blum Aventos HK-S een openingshoek tot 107 graden. Mocht dit te ver zijn voor je toepassing, bijvoorbeeld als deze tegen het plafond aan komt, dan kun je de openingshoek begrenzen. Je hebt de volgende opties hiervoor:

Advies of hulp nodig?

Heb je vragen bij het kiezen van het juiste klepbeslag of heb je hulp nodig bij de montage? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier