Winkelwagen 0
 

Blum Aventos HK Top

Blum Aventos HK Top klepscharnieren zijn klepscharnieren speciaal voor opgaande kleppen. Deze klepscharnieren zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: soft-close en tip-on (push to open). Soft close heeft als voordeel dat de klep altijd zachtjes sluit, terwijl je met Tip-On de klep met een simpele druk kunt openen. Maak gebruik van onze handige prestatiefactor rekentool om eenvoudig je benodigde klepscharnier te kunnen selecteren.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Blum Aventos HK Top

Het Blum Aventos HK Top klepscharnier voor opgaande kleppen is ideaal voor bijvoorbeeld bovenkastjes, keukenkastjes boven het aanrecht of tv-meubels, maar kunnen daarnaast nog gebruikt worden voor tal van toepassingen. Door het strakke ontwerp van Aventos gaat dit klepscharnier onopvallend in hoge kasten of bovenkasten. Dit klepscharnier is geschikt voor corpushoogtes (ook wel klephoogtes genoemd) van 205 tot en met 600mm, en corpusbreedtes tot 1800mm. Dit scharnier heeft een openingshoek tot 107°.

Prestatiefactors

De klepscharnieren van Blum werken met zogeheten 'prestatiefactors'. Deze prestatiefactors dienen bepaald te worden aan de hand van het frontgewicht/klepgewicht (inclusief greepgewicht) en de corpushoogte (plaathoogte). Maak handig gebruik van onze prestatiefactor calculatietool om zo je benodigde prestatiefactor te bepalen. 

Rekentool prestatiefactor

Door onderstaande velden in te vullen, wordt automatisch de prestatiefactor die je nodig hebt berekend. Maak je gebruik van een greeploze kastdeur? Vul dan "0" in bij het greepgewicht. Gebruik hierbij een punt om gebruik te maken van decimalen. Vul bij een greepgewicht van 0,2kg dus 0.2 in.

Plaathoogte (in mm): 

Plaatgewicht (in kg):   

Greepgewicht (in kg):

Voordelen van Blum Aventos HK Top

Dit type klepscharnier is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Soft-Close en Tip-On. Beide uitvoeringen zijn zeer geschikt voor opgaande kleppen, en hebben hun eigen unieke eigenschappen.

Soft-Close: Dit type scharnier zorgt ervoor dat de klep altijd zachtjes en geruisloos sluit wanneer deze dicht gedaan wordt. Dit zorgt ervoor dat je je vingers of je hand niet hard kunt beknellen tussen de klep en de kast. Ook heb je hierdoor geen gedreun door het huis heen van dichtslaande kasten.

Tip-On: Het Tip-On systeem van Blum zorgt ervoor dat je greeploze kastdeuren en kleppen kunt gebruiken. Door de klep in te drukken zal deze namelijk een stukje geopend worden, waarna je hem zelf verder kunt openen. Dit is ideaal wanneer je een strak interieur wilt creëren zonder grepen. Door de klep weer terug te drukken zal de klep weer in gesloten houding zijn.

Hoe monteer je Blum Aventos HK Top?

Bevestiging van het klepbeslag in de kast, dit kun je doen met de 6 meegeleverde Ø4,0x35mm spaanplaatschroeven. Voor de bevestiging van het front of de klep gebruiken we een montageplaat. Er zijn een drietal mogelijkheden:

  • Opschroef montageplaat: dit model wordt het meeste toegepast
  • Expando montageplaat: deze is voorzien van voorgemonteerde schroeven en plugjes
  • Inpers montageplaat: dit dient machinaal te gebeuren geschikt voor de professionele eindgebruiker die een groot aantal fronten per keer verwerkt

Opschroef montagehandleiding:

  1. Plaats de module in de voorgeboorde openingen in de zijde van de binnenkant
  2. Bevestig de schroeven (3 stuks).
  3. Klap de klep(scharnier) open en verwijder de (geelkleurige) veiligheidskoorden.
  4. Monteer de montageplaat aan de klep middels 2 schroeven.
  5. Klik de montageplaten aan de klep(scharnieren).
Raadpleeg de handleiding voor een visuele omschrijving van de montage

Let op! Je dient zelf de kruismontage plaat t.b.v. Aventos HK Top bij te bestellen.

Service van Yachtsupplier

Heb je vragen over onze klepscharnieren, wens je advies bij het kiezen van het juiste scharnier, heb je vragen over de montage of heb je een geheel andere vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice via 0511-233013 of stuur een email naar info@yachtsupplier.nl

Copyright © 2024 Yachtsupplier