Winkelwagen 0
 

Onzichtbare scharnieren

Ben je op zoek naar onzichtbare (ook wel: verdekte, verborgen of blinde) scharnieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Yachtsupplier kan onzichtbare scharnieren leveren in verschillende afwerkingen en materialen.

Producten 1-12 van 16

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Onzichtbaar scharnier

Yachtsupplier heeft een ruim assortiment onzichtbare scharnieren voor buitendeuren. In deze categorie kan je scharnieren vinden in de volgende afwerkingen (finishes):

Wat zijn onzichtbare scharnieren?

Onzichtbare scharnieren, ook bekend als verborgen scharnieren, zijn een type scharnier dat gebruikt wordt om deuren of kasten te bevestigen aan een frame of wand, maar die niet zichtbaar zijn wanneer de deur of kast gesloten is. Ze worden vaak gebruikt in interieurdesign om een fraai uiterlijk te creëren. Ze zijn ook gemakkelijk te monteren en te onderhouden.

Hoe frees ik onzichtbare scharnieren in?

De verdekte scharnieren kunnen gemonteerd worden met een freesmal en geleiderstang. Deze kunt u meebestellen onderaan een product uit de onzichtbare scharnieren bij de 'gerelateerde producten'. 

  1. Voordat je begint met het infrezen van de scharnieren, moet je ervoor zorgen dat je de juiste materialen en gereedschappen hebt, zoals een boormachine, een boorkop voor hout of metaal, en schroeven om de scharnieren aan te bevestigen.
  2. Markeer op de deur of kast waar je de scharnieren wilt monteren. Gebruik hiervoor een liniaal of meetlint om ervoor te zorgen dat de scharnieren op de juiste hoogte en afstand van elkaar worden geïnstalleerd.
  3. Boor de gaten voor de scharnieren. Gebruik hiervoor de boorkop die geschikt is voor het materiaal van de deur of kast. Zorg ervoor dat de gaten diep genoeg zijn om de scharnieren te bevestigen.
  4. Plaats de scharnieren in de gaten en bevestig ze met de schroeven. Gebruik hiervoor een schroevendraaier of een ander geschikt gereedschap.
  5. Controleer of de scharnieren goed bevestigd zijn en of de deur of kast goed opent en sluit. Als alles goed werkt, ben je klaar!

Hoe verstel ik onzichtbare scharnieren?

  • Hoogte verstellen (± 2,5mm): draai alle schroeven voor de hoogteverstelling van alle onzichtbare scharnieren gelijkmatig los. Til de deur hoger en lager en draai alle schroeven weer vast. Voor het tillen van de de deur kan je iets onder de deur leggen.
  • Zijkant verstellen (± 1,5mm): draai de schroeven aan die in het midden van de scharnier zitten (naast de beugels).
  • Strakker vastzetten:  gebruik de schroeven die vlak onder de beugels zitten. Draai met de klok mee om de scharnieren vaster te zetten. Draai tegen de klok in om de scharnieren losser te maken.

Bekijk de video over hoe je de Anselmi scharnier kan verstellen.

Bestel bij yachtsupplier.nl

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste scharnieren? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier