Winkelwagen 0
 

Kogelsnapsloten

Met kogelsnapsloten (ook wel kogelsnappers genoemd) kun je kastdeuren en kleppen eenvoudig gesloten houden, bijvoorbeeld tijdens het varen. Onze kogelsnapsloten zijn gemaakt van messing en hebben een messing gepolijste, of een nikkel afwerking. Naast kogelsnappers vind je bij ons ook magneetsnappers.

Producten 1-12 van 14

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Kogelsnapsloten

Een kogelsnapslot bestaat uit twee onderdelen: het slot zelf, en de tegenplaat met kogel. Bij het sluiten van de deur, veert de kogel in het slot en zit de deur stevig gesloten. Vervolgens kan de deur met de hand weer opengetrokken worden. Hierdoor trek je de kogel weer uit het slot.

De stevigheid van het slot kun je zelf instellen. Aan de zijkant van het slot zitten twee schroefpunten. Door deze losser of vaster te draaien, zal de benodigde kracht voor het openen en sluiten van de deur toe- of afnemen. Hierdoor kun je het kogelsnapslot zo los of vast instellen als je zelf wilt.

Hoe monteer ik mijn kogelsnapslot?

De montage van een kogelsnapslot is zeer eenvoudig. Met behulp van onze DIN95 houtschroeven kun je het slot en de tegenplaat vastschroeven aan de deur, luik of kast. Zorg ervoor dat het slot en de tegenplaat op dezelfde hoogte wordt geplaatst, zodat de kogel zo soepel mogelijk in het slot klikt.

Wat is het verschil tussen een kogelsnapslot en een vingersnapper?

Een kogelsnapslot en een vingersnapper hebben beide hetzelfde doel: het gesloten houden van kasten, deuren of luiken. Bij een kogelsnapslot gebeurt dit doordat de kogel van de tegenplaat in het slot veert. Bij een vingersnapper haakt de snapper in de tegenplaat, waardoor deze alleen los kan worden gemaakt door deze met de vinger los te maken. Bij de montage van een vingersnapper dient een klein gat geboord te worden in de deur, zodat je met de vinger bij de snapper kunt.

Service van Yachtsupplier

Staat je gewenste kogelsnapslot er niet tussen, of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0511-233013 of te mailen naar info@yachtsupplier.nl. Wij helpen je graag verder!

Copyright © 2024 Yachtsupplier