Winkelwagen 0

Wat is een kajuithaak?

Wat is een kajuithaak?

Kajuithaken worden gebruikt om aan boord van een jacht, schip of boot te voorkomen dat deuren dicht gaan slaan. Zeker op een boot kan een dichtslaande deur vaak voor grote ongemakken zorgen. Denk bijvoorbeeld aan continu geluidsoverlast en schade. Tegenwoordig zien we echter steeds vaker dat een kajuithaak ook vaak wordt aangeschaft voor gebruik van deuren en meubels in een woning of bedrijfspand. Kajuithaken worden gebruikt om aan boord van een jacht, schip of boot te voorkomen dat deuren dicht gaan slaan. Zeker op een boot kan een dichtslaande deur vaak voor grote ongemakken zorgen. Denk bijvoorbeeld aan continu geluidsoverlast en schade. Tegenwoordig zien we echter steeds vaker dat een kajuithaak ook vaak wordt aangeschaft voor gebruik van deuren en meubels in een woning of bedrijfspand. 

Hoe gebruik je een kajuithaak?

  • Boot: deuren en ramen
  • Binnen in huis: voor een deur, wc-deur, raam of meubeldeur
  • Buiten: tuindeuren, raampjes en schuttingdeuren. 

Windhaak kopen voor een boot

Ben je op zoek naar een kajuithaak voor een boot? Op internet kom je vaak termen tegen als windhaak, stormhaak en deurhaak. Dit zijn andere benamingen, maar de producten zijn over het algemeen vaak hetzelfde. Het verschil tussen een kajuithaak en een windhaak zit hem in het design. Eerstgenoemde beschikt vaak over een sluitplaat en een windhaak heeft een oog. Het uiteindelijke doel van de producten is in alle gevallen hetzelfde!

Tip: Ga je voor design? Kies dan een kajuithaak. Voor boten en schepen verkopen wij de rvs 316 modellen veruit het meest. Dit komt omdat dit materiaal zeewaterbestendig is en daarmee perfect beschermd is tegen bijvoorbeeld zoutwater. Zo voorkom je roest op je product en vermijd je problemen zoals hieronder op de foto!

voorkom roest op kajuithaken en kies voor de rvs 316 modellen
Voorkom roest op je foto en kies voor rvs kajuithaken.
 

Kies je praktisch of voor stijl?

Steeds meer mensen hechten veel waarde aan design in het interieur voor hun boot, maar ook in huis. Uit onze ervaring blijkt dat windhaken besteld worden voor praktisch gebruik, maar tegenwoordig ook steeds meer omdat deze producten door veel mensen als een mooi en klassiek accessoire gezien worden! Hierbij spelen met name de verschillende finishes een grote rol. 

Tip: Kajuithaken van rvs blijven niet alleen lang mooi, maar geven ook een fantastisch strakke uitstraling. Hierdoor is dit een favoriet item voor in woningen en op meubels. 

Verschillende finishes en afmetingen

De standaard afmetingen voor kajuithaken liggen tussen de 50 en 500 millimeter. Deze zijn in vele gevallen overal te koop en direct leverbaar, zo ook bij Yachtsupplier. Het grote verschil zit hem echter in de verschillende soorten beschikbare finishes. Wij hebben onderstaande materialen en finishes in ons assortiment: 

Materiaal:

Finishes:


Voor welke ga jij? Het is vaak een kwestie van smaak en design. Onze favoriet is het rvs 316 model.

Kajuithaken op maat

Ben jij op zoek naar een specifieke maat en finish? Je bent niet de enige en daarom helpen wij je graag om aan je wensen te kunnen voldoen.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Copyright © 2021 Yachtsupplier