Winkelwagen 0
 

Wat is een Blum inboorscharnier en hoe monteer ik deze?

Wat is een Blum inboorscharnier en hoe monteer ik deze?

“Wat is een BLUM INSERTA inboorscharnier?”, “Hoe monteer ik een Blum scharnier?”, “Welke montageplaten heb ik nodig?”. Dat zijn vragen die wij regelmatig krijgen. Dat is niet gek, want scharnieren gaan over het algemeen wel een poos mee. In dit artikel leggen we precies uit welke verschillende soorten Blum meubelscharnieren wij kunnen leveren en hoe je deze moet monteren.

Inhoud

Wat is een Blum INSERTA inboorscharnier?

Inboorscharnieren worden ook wel potscharnieren genoemd. Wanneer je kiest voor blumotion dan hoef je geen zorgen meer te maken om dichtslaande deuren, omdat dit type scharnieren voorzien zijn van een softclose sluitmechanisme (geruisloos sluiten).

Door de montagewijze: 'INSERTA' zijn onze Blum CLIP Top Blumotion scharnieren eenvoudig te monteren. INSERTA staat voor een snelle een eenvoudige montage. Dit komt omdat je voor de INSERTA montage geen schroeven nodig hebt. Dit type scharnieren werken met een klemsysteem. 

Wij kunnen Blum Inserta meubelscharnieren leveren in verschillende kenmerken, namelijk het volgende:

 

Hoe monteer ik Blum INSERTA?

Blum INSERTA monteer je als volgt: leg het potscharnier (ook wel: inboorscharnier genoemd) in de ingeboorde opening en druk de sluiter dicht. Het klemsysteem zorgt ervoor dat het scharnier stevig in de deur vast komt te zitten.

 

Wat is een Blum opschroef inboorscharnier?

Potscharnieren met de montagewijze: ‘opschroef’ werken anders dan de hierboven genoemde INSERTA montagewijze. Opschroef montage werkt middels schroeven. De 110 graden openingshoek scharnieren worden het meest gebruikt.

 

 

Hoe monteer ik een Blum opschroef scharnier?

Een potscharnier monteer je met een frees in het kastdeurtje. Door de Blum Ecodrill kan je op een eenvoudige en snelle manier boormaten maken voor de Clip Top inboorscharnieren (ook wel: potscharnieren genoemd). Per product staat aangegeven welke potmaat je nodig hebt. Bekijk hier de werking van de Blum Ecodrill.

Welke montageplaat heb ik nodig?

De kruismontage plaat van 0mm neemt het minste ruimte in beslag. Tegelijkertijd is de 0mm montageplaat ook de meest gebruikte montageplaat. Naast dat we een montageplaat van 0mm kunnen leveren, kunnen we ook een kruismontageplaat van 3mm en een kruismontageplaat van 6mm leveren.

Wanneer moet ik een scharnier vervangen?

Wanneer er vuil blijft kleven aan het scharnier of zodra het scharnier gewoon niet goed meer werkt is het tijd om deze te vervangen. Een verouderd scharnier kan ervoor zorgen dat je deur niet goed kan openen of sluiten, ook dan is het tijd om deze te vervangen.

Welke koelkast scharnieren zijn er?

Koelkastscharnieren zijn speciaal gemaakt voor koelkasten. Dit type scharnieren kunnen meer draagvermogen aan dan 'gewone' scharnieren. Wij kunnen koelkast scharnieren leveren in de volgende finishes:

Hoe monteer ik een koelkastscharnier?

Haal voor de veiligheid de stekker uit de koelkast. Demonteer het bovenblad en schroef de bovenste scharnier los met schroeven. Til de deur op, zodat je het scharnier onder kan zien. Haal het onderste scharnier los middels schroeven en houd tegelijkertijd de deur vast, zodat de deur niet gaat vallen. Monteer eerst het nieuwe scharnier onderaan de koelkast en monteer daarna het bovenscharnier. Als laatste stap dien je nog het bovenblad te monteren.

Bekijk hier de instructie in stappen uitgelegd:

  1. Haal het bovenblad er af
  2. Haal het scharnier boven los middels schroeven
  3. Til de deur op, zodat je de het scharnier onder kan zien
  4. Haal het onderste scharnier los middels schroeven
  5. Monteer het nieuwe scharnier onderaan de koelkast en draai de schroeven weer vast
  6. Installeer het bovenscharnier en draai de schroeven weer vast
  7. Installeer het bovenblad

Montagehandleidingen bijlagen

Advies of hulp nodig?

Heb je hulp of advies nodig bij het kiezen van de juiste scharnieren? Geen probleem! Wij staan graag voor u klaar. Bel ons vrijblijvend op 0511-233013 of mail naar info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier