Winkelwagen 0
 

Blinde scharnieren monteren

Blinde scharnieren monteren

Onzichtbare scharnieren (ook wel afgedekt, verdekt of blinde scharnieren genoemd) zorgen voor een moderne en strakke afwerking van je deuren. Wanneer de deur gesloten is, zie je de knoop van het scharnier namelijk niet. De scharnieren dienen ingevreesd te worden. Dit kan eenvoudig met onze freesmal voor onzichtbare scharnieren.

Het monteren van de blinde scharnieren lijkt op het eerste gezicht wellicht moeilijk, maar dit valt eigenlijk enorm mee. In dit artikel lees je hoe je eenvoudig je blinde scharnieren monteert.

Wat heb je nodig?

Voor het monteren van de blinde scharnieren heb je het volgende nodig:


Stap 1: Frezen

Bepaal eerst waar de scharnieren geplaatst moeten worden. De verdekte scharnieren hebben een gedeelte wat dieper moet worden ingefreesd. Om dit proces gemakkelijk te maken, kun je gebruik maken van een freesmal en geleidestang. Op de geleidestang kun je de freesmallen vastzetten, waardoor de uitfrezingen in de deur en het kozijn op dezelfde plek komen.


Stap 2: Het scharnier vastschroeven

Schroef de scharnieren eerst vast in de deur. Zo is deze vervolgens eenvoudiger in het kozijn te plaatsen. Welke schroeven je nodig hebt, is afhankelijk van je type deur. Als de scharnieren vastgeschroefd zijn in de deur, kun je de deur in het kozijn hangen en ook hierin vastschroeven.


Stap 3: Bijstellen en afdekken

Als de deur niet helemaal recht in het kozijn hangt, kun je deze nog horizontaal en verticaal bijstellen. Dit kan door de middelste twee schroefpunten strakker of losser te draaien. Hangt je deur helemaal goed? Dan kun je de scharnieren afdekken met de bijgeleverde afdekplaatjes en ben je klaar met het monteren van je blinde scharnieren!


Onzichtbare scharnieren bestellen

Bij Yachtsupplier vind je diverse onzichtbare scharnieren met een aluminium, chroom, mat chroom, witte en zwarte finish. De scharnieren zijn verkrijgbaar voor deuren tot 40 kilo en zwaardere deuren tot 60 kilo. Kom je er niet uit of staat je gewenste scharnier niet op de website? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van jouw gewenste onzichtbare scharnier!

Copyright © 2024 Yachtsupplier