Winkelwagen 0
 

Bestelhulp voor drukknopsloten: wat heb je nodig?

Bestelhulp voor drukknopsloten: wat heb je nodig?

Push-lock drukknopsloten zijn meubelsloten die veel gebruikt worden in bijvoorbeeld boten, campers en caravans. In gesloten toestand blijven deze sloten hangen achter een hoeksluitplaat, waardoor kastdeuren niet open kunnen slaan bij onverwachte bewegingen, zoals golven op het water, of een hobbelige weg. Het vinden van een geschikt drukknopslot met de juiste toebehoren kan soms lastig zijn. In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt, en hoe je dat vindt op onze website.

Wat heb ik nodig bij mijn drukknopslot?

Een complete set van een drukknopslot bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een drukknopsluiting
  • Een inboorring (rozet)
  • Een drukknop
  • Een hoeksluitplaat
  • (optioneel): vulplaten
  • Montageschroeven

Drukknopsluitingen

Bij het kiezen van een drukknopsluiting heb je de keuze uit twee varianten: een standaard en een mini drukknopslot. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een standaard drukknopslot. Hierbij horen inboorringen met een boormaat van 26mm. Voor zeer kleine kastjes kan er gekozen worden voor een mini drukknopslot. Hierbij horen inboorringen met een boormaat van slechts 20mm.

 

Inboorringen

Een inboorring wordt wordt in de kastdeur geboord en zorgt voor een nette afwerking van het kastdeurslot. Bij het vinden van de juiste inboorring moet je rekening houden met de dikte van de kastdeur. Hiervoor kun je op onze website gebruikmaken van de handige filters, waarbij je kunt filteren op een plaatdikte van 16mm of 19mm. Ook kun je hier filteren op een standaard of mini uitvoering, afhankelijk van het drukknopslot dat je gekozen hebt. Je vindt de filteropties op de computer aan de linkerkant van het scherm, en op mobiel bovenaan de pagina door te klikken op de knop ‘Filter opties’.

Let op: heb je een plaatdikte die tussen de 16mm en 19mm in zit, of is deze dunner? Dan kun je kiezen voor een drukknopslot in combinatie met een opvulplaat. Hierover lees je verder in dit artikel meer.

Drukknoppen

Om de drukknopsluiting in- en uit te schakelen, heb je een drukknop nodig. Op al onze productpagina’s van inboorringen hebben we een bijpassende drukknop onderaan de pagina staan bij de gerelateerde producten. Wil je een drukknop met een andere finish dan de inboorring? Dan kun je deze ook zoeken op de categoriepagina van de drukknoppen. Let op dat je hierbij filtert op een mini of standaard uitvoering, afhankelijk van het gekozen drukknopslot.

 

Hoeksluitplaten

Bij al onze drukknopsloten kun je gebruik maken van de hoeksluitplaat Junie.

Vulplaten

Push-lock drukknopsloten zijn gemaakt voor kastjes met een plaatdikte van 16 of 19 millimeter. Indien je plaatdikte afwijkt van deze diktes, dan kun je gebruik maken van opvulplaten. Deze bieden wij aan met een dikte van 1mm, 2mm en 3mm. Heb je bijvoorbeeld een kastdeurtje met een dikte van 14mm? Dan kun je kiezen voor een inboorring voor een plaatdikte van 16mm in combinatie met een vulplaat van 2mm. Het is ook mogelijk om meerdere vulplaten te combineren, om zo tot de juiste plaatdikte te komen.

Je vindt onze vulplaten hier:

Montageschroeven

Een drukknopslot wordt bevestigd met behulp van twee montageschroeven. Wij adviseren om hierbij gebruik te maken van rvs spaanplaatschroeven met afmetingen van 3,5x16mm. Deze bieden wij aan met een Torx 10 of een Pozidrive 2 aandrijving.

Advies nodig?

Kom je er na het lezen van dit artikel nog niet uit, of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op door te mailen naar info@yachtsupplier.nl of te bellen naar 0511-233013.

Copyright © 2024 Yachtsupplier