Winkelwagen 0

Een deurvastzetter of deurmagneet? Wat is het verschil?

Een deurvastzetter of deurmagneet? Wat is het verschil?

Heb je last van dichtslaande deuren op je boot of in je woning? Zeker op het water en met hoge golven loop je snel tegen beschadigingen aan door open- en dichtslaande deuren. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van diverse opties en producten om je deuren vast te zetten. Op internet kom je diverse termen tegen voor deze producten, maar is er een verschil?

Voorkom dichtslaande deuren

Nee, er is geen verschil tussen bijvoorbeeld een deurvastzetter, een deurmagneet of een deurstopper. Echter hebben we het dan puur over de functie van deze producten. Je gebruikt ze namelijk allemaal om:

  1. dichtslaande deuren te voorkomen;
  2. te luchten in huis of op je boot. Niet alleen erg belangrijk, maar ook lekker fris. Hierdoor laat je de buitenlucht door je huis circuleren.

Wel zit er verschil in het type afwerking wat je wilt gebruiken en uiteraard in het design van de deze producten.

Magnetische deurvastzetter

Ga je voor een moderne en elegante manier om je deur open te houden? Dan kies je een deurvastzetter met magneet. Door de grote diversiteit in beschikbare afwerkingen en afmetingen past er ongetwijfeld één in het design van jouw boot of huis!

Wist je dat een aantal van onze deurmagneten onder een hoek te plaatsen zijn en in hoogte verstelbaar zijn om een zo goed mogelijke werking te kunnen garanderen?

deurvastzetter magnetisch

RVS voor buitendeuren

Veruit de populairste afwerking is onze rvs 316 variant. Roestvrijstaal 316 wordt vaak gekozen omdat dit, zeker op schepen en jachten, bestand is tegen water, zout en wind. In en rondom woningen worden deurvastzetters veel gebruikt bij buitendeuren.

Beschikbare afwerkingen:

  • Rvs 316 gepolijst
  • Rvs 316 mat
  • Messing gepolijst
  • Mat chroom
  • Chroom

Beschikbare formaten:

  • Vlakke en ronde deurmagneten
  • Deurmagneten met draaibare kop, een zogenaamd kniegewricht
  • In hoogte verstelbare deurmagneten
Copyright © 2021 Yachtsupplier