Winkelwagen 0
 

Standaard paumelles

Ben je op zoek naar paumelles? Dan ben je bij ons an het juiste adres! Yachtsupplier kan (standaard) paumelles leveren in verschillende lengtes, breedtes, afmetingen, diktes, draairichtingen, materialen en afwerkingen.

Producten 1-12 van 72

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Standaard paumelle

Wij leveren standaard (meest gebruikte) paumelles in hoogwaardige kwaliteit materialen, zoals: messing, rvs, rvs 304, rvs 316 en verzinkt. Wij leveren paumelles in de volgende lengtes:

Heb ik een links- of rechtsdraaiende paumelle nodig?

Bij het kiezen van je gewenste paumelle, heb je de keuze tussen links- en rechtsdraaiende paumelles. De draairichting van de paumelle bepaal je door te bekijken aan welke kant van de deur de paumelle zit, gezien vanaf de kant waar de deur openslaat. Wanneer je voor de deur staat en de deur naar je toe trekt om deze te openen en de paumelle links zit, heb je een linksdraaiende paumelle nodig. Zit de paumelle rechts, dan heb je een rechtsdraaiende paumelle nodig.

Hoe vervang ik een paumelle?

Het vervangen van een paumelle is vrij eenvoudig, want een paumelle bestaat uit 2 delen. Til de deur uit de paumelle en laat de plaat met pen op het deurkozijn zitten. Vervang het onderste gedeelte van de paumelle (de plaat met pen) en vervang het bovenste gedeelte van de paumelle dat aan de deur is bevestigd.

Hoe monteer ik een paumelle?

Een paumelle monteren is niet zo lastig. Maak de deur eerst op maat door de breedte en hoogte van het kozijn op verschillende plaatsen te meten om het meetverschil te zien. Vervolgens teken je de paumelles af. Dit doe je door de deur op de grond te plaatsen met de paumellezijde naar boven toe. De paumelles plaats je ± 10cm tot 15cm van de onder- en bovenkant van de deur. Maak diepte in de deur door paumellecontouren tot op de aangegeven diepte weg te werken met een bijtel.

Bevestig de paumelles middels schroeven en plaats de deur in het kozijn in open-stand en zorg ervoor dat de paumelles in elkaar vallen. Optioneel kan je kiezen voor sluitwerk. Bekijk ons aanbod sloten.

Stappenplan paumelle monteren

Voor het monteren van nieuwe paumelles hebben we het volgende stappenplan gemaakt:

  • Stap 1: Maak de deur op maat

Meet de breedte van het kozijn op verschillende plaatsen om het maatverschil te zien. Bij het op maat maken van de deur moet je de breedte en hoogte van het kozijn meten.

  • Stap 2: Teken de paumelles af

Plaats de deur op de grond met de paumellezijde naar boven. De paumelles plaats je 10cm tot 15cm van de onder en bovenkant van de deur.

  • Stap 3: Maak diepte in de deur

Gebruik nu een beitel om het hout tussen de paumellecontouren tot op de aangegeven diepte weg te werken (normaal is de dikte van de paumelle ± 2mm).

  • Stap 4: Bevestig de paumelles

Bevestig het bovenste gedeelte van de paumelles aan de deur en het onderste gedeelte aan het kozijn.

  • Stap 5: Plaats de deur

Plaats de deur in het kozijn in open-stand en zorg ervoor dat de paumelles in elkaar vallen.

  • Stap 6: Plaats sluitwerk (optioneel)

Optioneel kan je voor sluitwerk kiezen, bijvoorbeeld met onze sloten.

Waarom een paumelle?

Paumelle scharnieren zijn zeer eenvoudig te monteren en te vervangen, omdat de deur eenvoudig uit het kozijn getilt kan worden. Inboorpaumelles zijn uiterst geschikt voor opdekdeuren. Inboorpaumelles zorgen ervoor dat de deur en het kozijn op vaste afstand en vaste hoogte blijft zitten. Samenvattend is het grootste voordeel de lage kosten en weinig montagetijd.

Bestel bij yachtsupplier.nl

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste paumelles? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier