Winkelwagen 0
 

Scharnieren

Ben je op zoek naar scharnieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Yachtsupplier kan scharnieren leveren in verschillende opties, zoals: materialen, afwerkingen, vaste pen en losse pen.

Producten 1-12 van 136

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Scharnier

Wij leveren scharnieren in hoogwaardige kwaliteit materialen. Wij kunnen scharnieren leveren in de volgende materialen leveren, namelijk: messing, rvs 304, rvs 316 en zamac.

Deze categorie bestaat uit de volgende subcategorieën:

Hoe bevestig ik een scharnier?

Gebruik een boormachine om schroeven te bevestigen. Plaats de schroeven die bij het scharnier passen, in de gaten en bevestig deze. Controleer of het scharnier goed bevestigd is en de deur of het raam goed werkt. Controleer de afstelling van het scharnier.

Om een scharnier te bevestigen kan je ook het volgende stappenplan gebruiken.

 • Stap 1: Gebruik een boormachine om gaten te maken

Boor eventueel extra gaten in de deur om het scharnier stevig te bevestigen

 • Stap 2: Plaats de schroeven die bij het scharnier passen, in de gaten en bevestig deze

Zorg ervoor dat het scharnier recht staat en dat de deur goed open of dicht kan.

 • Stap 3: Controleer of het scharnier goed bevestigd is en de deur goed werkt

Controleer of de deur soepel open en dicht kan

 • Stap 4: Controleer de afstelling van het scharnier

Wanneer het open- en sluitproces niet goed werkt dan zal je het scharnier moeten verstellen.

bevestiging van een scharnierbevestiging van een scharnier

Hoe verwijder ik een deurscharnier?

Om het oude scharnier te verwijderen, zoek je eerst naar de schroeven die het scharnier aan de deur of het kozijn bevestigen. Met een schroevendraaier draai je de schroeven los. Vervolgens trekt je het scharnier voorzichtig uit het gat. Als het vastzit, kun je proberen het los te wrikken met een schroevendraaier.

Om een sharnier te verwijderen kan je ook het volgende stappenplan gebruiken.

 • Stap 1: Zoek de schroeven die het scharnier aan de deur of het kozijn bevestigen

Er zitten schroeven in de deur en het kozijn. De schroeven zitten ook aan de binnenzijde van de deur.

 • Stap 2: Draai de schroeven los van het scharnier met een schroevendraaier

Schroeven losdraaien kan middels een schroevendraaier of een boormachine

 • Stap 3: Verwijder het scharnier uit de deur of het kozijn

Trek het scharnier voorzichtig uit het kozijn. Als het vastzit, kun je het proberen los te wrikken met een schroevendraaier. 

Welke verschillende scharnieren zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten scharnieren. Bij Yachtsupplier kunnen we kogellager scharnieren, scharnieren met vaste pen, scharnieren met losse pen en onzichtbare (verdekte) scharnieren leveren.

 • Kogellager scharnier: een kogellagerscharnier is een soort scharnier dat werkt met behulp van kleine metalen kogellagers. Dit type scharnier wordt vaak gebruikt voor ramen en deuren omdat ze soepel en gemakkelijk te bewegen zijn. Bovendien zijn ze sterk en duurzaam, wat betekent dat ze lang meegaan. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en te reinigen met een vochtige doek.
 • Scharnier met vaste pen: bij een scharnier met vaste pen kan je de pen (pin) niet verwijderen. Je zal het scharnier eerst moeten demonteren om de deur te verwijderen.
 • Scharnier met losse pen: een scharnier met losse pen is eenvoudig demontabel, omdat je de pen uit het scharnier kan trekken of kan tikken (middels een hamer). 
 • Onzichtbare scharnieren: onzichtbare scharnieren worden ook wel verdekte, verborgen of blinde scharnieren genoemd. Dit type scharnieren kan je niet zien wanneer de deur is gesloten stand is. Dit zorgt voor een extra luxe uitstraling van de ruimte.

Bij Yachtsupplier kunnen we scharnieren leveren in verschillende afwerkingen, zoals: aluminium, chroom, chroom gepolijst, mat chroom, messing, rvs, rvs geborsteld, rvs gepolijst, wit en zwart.

verschillende soorten scharnierenverschillende soorten scharnieren

Bestel bij yachtsupplier.nl

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste scharnieren? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier