Winkelwagen 0
 

Paumelles

Ben je op zoek naar paumelles? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Yachtsupplier kan paumelles leveren in verschillende lengtes, breedtes, afmetingen, diktes, materialen en afwerkingen.

Producten 1-12 van 104

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Paumelle

Wij leveren paumelles in hoogwaardige kwaliteit materialen, zoals: messing, rvs, rvs 304, rvs 316, staal en verzinkt

In deze categorie vind je het volgende:

Welke paumelle heb ik nodig?

Afhankelijk van het soort kozijn dat je hebt of wilt creëren bepaalt welk type paumelle je nodig hebt. In de meeste gevallen maak je gebruik van standaard paumelles, deze bestaan uit 2 delen waardoor de deur makkelijk op en uit het kozijn getilt kan worden. Wil je graag opdekdeuren afhangen? Dan gebruik je inboorpaumelles. Een opdekdeur valt op het kozijn en is te herkennen aan de opdekranden. Laspaumelles worden voornamelijk gebruikt om op stalen deuren en kozijnen te lassen. Bij de meeste laspaumelles zit er een messing ring in het midden van de paumelle. Dit zorgt voor een goede smering tussen het bovenste gedeelte en het onderste gedeelte.

soorten paumellessoorten paumelles

Hoe moet ik een paumelle monteren?

Het vervangen en monteren van een paumelle is vrij eenvoudig, want een paumelle bestaat uit 2 delen. Til de deur uit de paumelle en laat de plaat met pen op het deurkozijn zitten. Monteer vervolgens de nieuwe paumelle in losse delen: één op de deur en één op het kozijn. Hang de deur weer in de nieuwe paumelle. 

Voor het monteren van nieuwe paumelles hebben we het volgende stappenplan gemaakt:

  • Stap 1: Maak de deur op maat

Meet de breedte van het kozijn op verschillende plaatsen om het maatverschil te zien. Bij het op maat maken van de deur moet je de breedte en hoogte van het kozijn meten

  • Stap 2: Teken de paumelles af

Plaats de deur op de grond met de paumellezijde naar boven. De paumelles plaats je 10cm tot 15cm van de onder en bovenkant van de deur.

  • Stap 3: Maak diepte in de deur

Gebruik nu een beitel om het hout tussen de paumellecontouren tot op de aangegeven diepte weg te werken (normaal is de dikte van de paumelle 2- mm).

  • Stap 4: Bevestig de paumelles

Bevestig het bovenste gedeelte van de paumelles aan de deur en het onderste gedeelte aan het kozijn

  • Stap 5: Plaats de deur

Plaats de deur in het kozijn in open-stand en zorg ervoor dat de paumelles in elkaar vallen

  • Stap 6: Plaats sluitwerk (optioneel)

Optioneel kan je voor sluitwerk kiezen, bijvoorbeeld met onze sloten.

Waarom kiezen voor een paumelle?

Paumelle scharnieren zijn zeer eenvoudig te monteren en te vervangen, omdat de deur eenvoudig uit het kozijn getilt kan worden. Inboorpaumelles zijn uiterst geschikt voor opdekdeuren. Inboorpaumelles zorgen ervoor dat de deur en het kozijn op vaste afstand en vaste hoogte blijft zitten. Samenvattend is het grootste voordeel de lage kosten en weinig montagetijd.

Bestel bij yachtsupplier.nl

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste paumelles? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier