Winkelwagen 0

Insteeksloten voor de jachtbouw

Insteeksloten voor de jachtbouw

Wist je dat er voor deuren in de jachtbouw vaak gebruik wordt gemaakt van speciale insteeksloten? Ten eerste zijn de deuren veel smaller en daarnaast heb je te maken met veel onstabiliteit op het water. Om beide ‘problemen’ eenvoudig op te lossen zijn er op de markt speciale insteeksloten ontwikkeld.

Hoe werkt een insteekslot?

Eigenlijk zegt de naam zelf al genoeg; het slot wordt namelijk letterlijk in de deur gestoken. Om dit voor elkaar te krijgen worden er in de deuren van jachten en boten openingen gefreesd. Vervolgens worden de sloten in de deuren gestoken en kan alles bevestigd worden. Installatie is mede door de ronde voorplaat erg eenvoudig.

Driedelige dagschoot voor boten

Omdat deuren in de scheepsbouw vaak dunner zijn dan gewone binnen- en buitendeuren in de bouw zijn reguliere insteeksloten minder geschikt voor boten. Op het water heb je bijvoorbeeld veel te maken met schommelingen waardoor wij ervoor kiezen om insteeksloten standaard te leveren met een anti-rammel schoot. De schoot wordt ook wel een driedelige dagschoot genoemd, de sloten hebben de volgende kenmerken:

 • Anti-rammel dagschoten.
 • Een afgeronde voorplaat waardoor hij makkelijk is in te frezen.
 • Patentbout doorvoeringen. Hierdoor kunnen deurkrukken op de rozet toegepast worden.
 • Doornmaat 40mm.
 • Doornmaat 50mm.

Loopslot, wc-slot of klavierslot

Daarnaast dien je rekening te houden met de functie van het insteekslot. Is het voor een wc-deur of heeft de deur een loopfunctie waardoor hij niet op slot hoeft te kunnen? Wij leveren sloten voor de volgende functies:

 1. Loopslot
 2. WC-slot
 3. Profielcilinderslot
 4. Klavierslot of Bontebaardslot

loopslot of klavierslot deuren boot
Op de foto v.l.n.r: een 50mm wc-slot, loopslot, wc-slot en een profielcilinderslot.

Doornmaten 40 en 50 mm direct geleverd

De meest gangbare maten zijn 40 en 50mm. Kies je voor deurkrukken met een breed rozet of brede schilden? Dan adviseren wij je om altijd te gaan voor een insteekslot met een doornmaat van 50 mm. Yachtsupplier kan door zijn grote voorraad insteeksloten direct leveren. Het gaat hierbij om de volgende afwerkingen:

 • Messing gepolijst
 • Chroom
 • Mat chroom
Copyright © 2021 Yachtsupplier